Főoldal
Fűtőberendezések
Klímaberendezések
Állóhelyzeti fülkehűtés
Hűtőautó, raktérhűtés
Sebváltózár
Galéria
GYIK
Árajánlat
Elérhetőség

GYIK Miért válasszon minket? GYIK Elvész-e az autó jótállása?


 

A MOTORKOPÁS 70 %-ÁT A HIDEGEN FUTÁS OKOZZA!

 

 

A személyautóhoz ajánlott vizes előmelegítő állófűtés egyre ismertebb, évről évre nő a beszerelést kérők száma.

Az előmelegített motor nagy hidegben is könnyen indul, csökkennek a kopások, és a káros kipufogógáz emisszió, megszűnik a hideg Diesel motor kopogása.

De a kényelem is fontos szempont:
Az állófűtés a jármű saját fűtőberendezésének segítségével fűti a belső teret. Nincs többé jégkaparás, párás ablak, nem kell téli kabátban beülni az autóba.
A Webasto vizes készülékekhez legkedvezőbb áron programozó órát szerelünk, de felárért kérhető távkapcsoló készlet, vagy mobiltelefonos vezérlő is. Legújabb fejlesztésű készüléket telefonon hívhatjuk fel, és így kapcsolja be a fűtést, korlátlan távolságból. 

GYIK Mit tudnak a Webasto távvezérlők?

Korszerű, magasnyomású Diesel autókban ma már gyakori tartozék a gyárilag szerelt pótfűtés (zuheizung), amely hideg időben automatikusan fűteni kezd, mihelyt a motort indítják. Így sokkal hamarabb eléri a motor az üzemi hőmérsékletet.

GYIK Modern dízel autóm van, és fázom benne GYIK Pótfűtés átalakítása állófűtéssé

Gyakori munkánk a gyárilag szerelt pótfűtés (zuheizung) átalakítása. A legtöbb ilyen készülék átalakítható.

KÉRJEN AUTÓJÁHOZ ÁRAJÁNLATOT!

BESZERELÉS:

A vizes állófűtő készüléket a motortérben, esetleg az alvázon lehet elhelyezni. A beépítéshez sokszor szükséges a lökhárító, a tank leszerelése, és a biztosítódoboz vagy a fűtésszabályzó egység kiszerelése, amit a jármű gyártójának leírása, vagy a szakszerviz tanácsai alapján, a legnagyobb körültekintéssel végzünk. Ezért a fűtés beszerelésének időigénye járművenként nagyon különböző, 4-14 óra közt változik, attól függően, hogy mennyire lehet hozzáférni a bekötésekhez. Tudom, hogy mindenki nehezen mozog az autója nélkül, de itt érvényes a mondás: a jó munkához idő kell!

KARBANTARTÁS, JAVÍTÁS:

A Webasto személygépkocsi állófűtések csekély karbantartást igényelnek. Évenként egyszer a fűtési szezon előtt, célszerű átvizsgáltatni, amely egy óránál többet nem vesz igénybe. Igen fontos, hogy a készüléket minden hónapban egyszer (nyáron is!) be kell kapcsolni minimum 10 percre, hogy a mozgó alkatrészek „leragadását” megelőzzük! Ilyenkor persze nem kell az utastér fűtését is „meleg” állásra állítani.
Műhelyemben elvégezzük a Webasto és Eberspächer állófűtések garanciális és azon túli javításait, és a karbantartásokat. Az állfűtések javításához általában néhány óra elegendő, időpont egyeztetés után akár meg is várható. A régebbi készülékek javításához is rendelkezünk hibakereső készülékkel és alkatrészekkel, de legfőképpen rutinnal.